форум фронтовиків

Ветеран АТО побудував бізнес на прибиранні

0 104

Від ідеї до запуску власної справи у Володимира Коновалюка пішло трохи більше року.

“По-перше, клінінг мені дуже подобався. По-друге, я вже був знайомий з технічною стороною процесу. Навіть придумав, як буду приходити до клієнтів – в білих рукавичках і в білих шкарпетках. Вони у мене асоціювалися з ідеальною чистотою”, – каже Володимир.

Зі своїм майбутнім партнером Сергієм Кутраковим Володимир познайомився ще під час служби в “Азові”.

“У Сергія був досвід роботи на телебаченні. Тому вирішили, що він буде займатися піаром і спілкуванням з клієнтами, я – технічною стороною бізнесу”, – розповідає ветеран.

Крім того, Сергій придумав і назву компанії – “БрудБастерс”, іншими словами “ті, хто знищують бруд”.

Стартовий капітал майбутнього клінінгового бізнесу склало $ 2 тис., які їм позичили знайомі. На ці гроші були куплені апарат для чищення диванів і килимів, а також різного роду миюча хімія.

В середньому Володимир отримує одне замовлення в день, також “БрудБастерз” проводить прибирання в декількох компаніях. Як зізнається ветеран, графік прибирання у нього прописаний на два тижні наперед.
Крім квартир, компанія “БрудБастерс” також займається і прибиранням яхт. “Це дуже кропітка робота. По-перше, на яхті набагато менше простору, ніж в квартирі. До того ж там багато дерева, яким потрібен особливий догляд”, – зізнається ветеран.
Чистка однокімнатної квартири після будівництва коштує близько 4 тис. Грн. Приблизно стільки ж коштує і генеральне прибирання в квартирі. Сезонна чистка вікон обійдеться клієнтові в 50-60 грн за кв. м., а чистка вікон після будівництва – від 60 до 500 грн. за кв. м. Частка килима – від 100 грн. за кв. м.

Конкуренції на ринку Володимир не боїться. Якщо є конкуренція, значить ринок вивчений, і послуга користується попитом, впевнений він.

Для тих, хто хоче замовити послуги саме цієї компанії – її сайт:

Клининг в Киеве

Коментарі
Loading...